Zwembad Afdekkingen

____________

Ruime keuze in afdekkingsystemen voor zwembaden.

Van manuele bediening tot volledig geautomatiseerde oplossingen.

_________

Zwembadwater verliest het meeste van zijn warmte via de wanden en het oppervlak. Daarom zijn een goede isolatie van de kuip en een aangepaste afdekking van het bad geen overbodige luxe. Een afdekking zorgt er voor dat er minder vuil in het water terechtkomt en schermt het af van de zon. Zonder dat uv-licht ontwikkelen algen en wieren zich trager. Een goede zaak voor uw filterinstallatie en voor het verbruik van ontsmettingsmiddel.

De meest eenvoudige manier is een manueel RVS oprolsysteem met een Uv-bestendige noppenfolie of een geïsoleerde
schuimafdekking. Beide systemen worden steeds op maat van uw bad gemaakt. De meest verkochte en meest gebruiksvriendelijke systemen zijn de automatische rolluiken. Deze hebben een betere isolatiewaarde dan de manuele noppenfolie. Er bestaan ook solarlamellen die het water mee helpen opwarmen, zo wordt een deel van de investering terugverdiend door energiekosten te besparen.

Automatische rolafdekkingen.

_________

Aandacht voor veiligheid

voor jezelf, je kinderen en huisdieren. Je kunt ook kiezen voor een bijkomende veiligheidsbevestiging. Hiermee klik je de eerste lamel vast aan de badwand zodat er niets of niemand tussen kan.

 

Energiebesparend

Voorkomt tot 80% van het totale energieverlies van uw zwembad.

Vermindert de verdamping van het zwembadwater. Daardoor daalt ook je verbruik van water en onderhoudsproducten.

Gebruiksvriendelijk

Al onze rolluiken zijn volautomatisch. Je hebt keuze uit PVC lamellen in verschillende kleuren of lamellen in polycarbonaat met verhoogde UV-bestendigheid en slagvastheid.

Deze lamellen bestaan ook in de SOLAR- variant met een transparante toplaag en een zwarte onderlaag om zonnestralen optimaal te absorberen. Een ecologische zwembadverwarming die je zwembadwater gemiddeld met 4 a 8°C kan opwarmen. Goed voor het milieu én je energieverbruik.

  Verschillende inbouwmogelijkheden

  __________

  1. Inbouw in nis

  ____

  De lamellen worden opgerold in een nis achter het zwembad. Afwerking:  kunsthout in PVC of tropisch hout.

  Door de draagbalk van de afwerking zal de waterstand bij dit systeem een 10 tot 15 cm onder de kantstenen staan.

  Een tweede optie is het verhogen van de afwerking, zo kan de waterstand hoger worden gebracht maar staat het terras achter het zwembad een 10 cm hoger.

  2. Inbouw in trap

  ____

  De lamellen worden opgerold in een nis die verborgen zit onder de eerste trede van de trap.
  Afwerking: tegels, natuursteen of PVC.

  3. Inbouw in wand

  ____

  De lamellen worden in een uitsparing in de wand van het zwembad opgerold. Afwerking: voorzetwand in polyester in RAL-kleur naar keuze of PVC.

  Om beschadigingen aan de lamellen te voorkomen worden wielstrips tegen de schuine bovenwand geplaatst. Deze verminderen de weerstand op de rolluik en voorkomen dat de lamellen tegen de wand schuren.

  4. Inbouw op bodem

  ____

  De lamellen worden op de bodem van het zwembad opgerold.
  Afwerking: onderwaterkap in polyester in RAL-kleur naar keuze.

  Op deze manier gaat er geen plaats verloren in het zwembad. 

  Een nadeel aan deze opstelling is de moeilijke bereikbaarheid voor onderhoud. Het rolluik moet ook dieper onder water getrokken worden waardoor er een krachtigere motor geplaatst moet worden. Dit drijft de kostprijs op.

  Opbouwrolluiken

  ________

  Een rolafdekking plaatsen op een bestaand zwembad kan op meerdere manieren uitgevoerd en afgewerkt worden.

  De minst ingrijpende en eenvoudigste manier hiervoor is een opbouwsysteem. Dit kan een open rol zijn of worden afgewerkt met een aluminium of houten omkasting. Dit systeem zorgt er voor dat een duurzame rolafdekking kan geplaatst worden zonder dat er gaten in de wand van het bad of de waterdichting moeten worden gemaakt. In het bad zelf wordt niets bijgeplaatst en dus ook nagenoeg geen plaats verloren.

  Elke afdekking wordt op maat voor de klant geproduceerd

  -Wij staan garant voor een precieze en proffessionele afwerking-