Betonnen Zwembaden

_______________

RUWBOUW

_________

Een betonnen zwembad betekent de totale vrijheid wat betreft vorm, afmeting, afwerking en kleur in combinatie met een grote duurzaamheid die jarenlang zorgeloos zwemplezier garandeert.

De bodemplaat van 25 cm dikte wordt ter plaatse gegoten en is voorzien van de nodige bewapening en wachtijzers voor de muren. Eens deze droog is wordt er een bekisting voor de wanden op gemonteerd. Die wordt voorzien van inbouwstukken zoals skimmers, onderwaterspots, inlaten, bodemzuigers, enz. Tot slot wordt het geheel volgegoten met hydrofuge beton. 

Optioneel worden achteraf een trap en rolluikbak ingemetst.

Na het bouwen van het ruwe bad is het tijd voor de verdere binnenafwerking en ook hier is de keuze groot: polyesterfolie, tegels, mozaïek… Iedere afwerking creëert een unieke uitstraling.

BINNENBEKLEDING

_________

Liner

HDB Pools is gecertificeerd plaatser van zwembadfolie Alkor Plan 2000/3000, zwemvijverfolies en vijverfolie, zowel voor renovatie als voor nieuwe zwembaden.

Deze kwaliteitsliner vervaardigt uit soepele vinylplychloruur (pvc-p) versterkt met een wapening in polyesterweefsel (alkorplan 2000) met een dikte van 1,5 mm die ter plaatse op maat gelast wordt met warme lucht. Kwaliteiten van de Alkor Plan 2000/3000 liner: 

  • Goede stabilisator tegen warmte
  • Goede UV-bescherming
  • Schimmeldodend 
  • Hoge weerstand tegen vlekken zoals zonnecrème, kalkafzet, organische stoffen en micro-organismen 

Mozaïek

Hou je meer van een binnenbekleding van mozaïek tegeltjes? HDB Pools plaatst Ezzari mozaïek van 2,5 x 2,5 cm verlijmd met epoxylijm rechtstreeks op de betonwand. Ze worden gevoegd met een waterafstotende epoxyvoeg. Onder de boordsteen is een coating voorzien die een goede hechting garandeert bij vorst.

Tegels

Grote keramische tegels garanderen een luxueuze uitstraling en een eenvoudig onderhoud.

De voorbereidingen en plaatsing zijn identiek aan mozaïek.

Deze moderne afwerking bied een grote keuze in stijlen en kleuren.

Polyester binnenbekleding

Een alternatief voor een liner is een terplaatse gespoten polyester UV-bestendige coating van ongeveer 3 mm dik. Dankzij deze naadloze binnenbekleding kun je rekenen op een strakke en esthetische uitstraling. Een polyester bekleding in een betonbad heeft altijd een lichte structuur.

HDB Pools zorgt voor een vakkundige uitvoering en verzorgde afwerking van alle baden die zij realiseren.