Filterinstallaties

_______

Filters

______

Zandfilter

Een zandfilter wordt geroemd om zijn fijne filtering van het water. Het water word door een reservoir met zand, glas of ander filteredia gepompt, hier blijven alle vuildeeltjes dan in achter. Dit type filter moet regelmatig gespoeld worden wat altijd gepaard gaat met een aanzienlijk waterverlies. Het voordeel is wel dat het filterzand bij correct gebruik tot 7 jaar meegaat voor het vervangen moet worden.

Patroonfilter

Een patroonfilter werkt met patronen die je jaarlijks makkelijk kunt reinigen of vervangen. Deze filters hebben een vergelijkbare filtratiefijnheid als een zandfilter. Het voordeel aan deze filters is dat je flink wat water en tijd bespaart. Deze filters hoeven namelijk niet regelmatig gespoeld worden. Gemiddeld kan er een volledig seizoen gezwomen worden zonder de filters te reinigen. 

Ook zorgt deze filter voor minder tegendruk op de installatie.

Hierdoor moet de filterpomp minder kracht uitoefenen en kan een energiezuiniger model geplaatst worden.

Multicyclone

Een multicyclone is deel van het patroonfiltersysteem. Voor het water in de patroonfilter gaat wordt door deze centrifugale filter tot 80% van het vuil uit het water verwijderd. Het vuil zakt naar beneden in het doorzichtige reservoir. Het verwijderen van het vuil uit het reservoir gebeurt door het openen van de rode kraan, hierbij word een 20l water naar het riool gespoeld.

Frequentiegestuurde pomp

_________

Om het energieverbruik onder controle te houden, kiezen steeds meer mensen voor een frequentiegestuurde pomp ipv een klassieke filterpomp. Een klassiek pomp zal altijd volgens eenzelfde debiet en verbruik werken. Een frequentiegestuurde pomp zijn debiet passen wij aan aan de situatie, zo zal hij naar een lager toerental overschakelen wanneer het rolluik gesloten is.

Dat levert algauw een energiebesparing van 40% op.

Bij het manueel stofzuigen van het zwembad of het spoelen van de zandfilter kot het hoge debiet op maximumsnelheid zeer goed van pas.

Ook bij overloopbaden kan voor een frequentiegestuurde pomp worden geopteerd ipv een extra pomp. Zo wordt een groter debiet geleverd met een lager verbruik dan 2 pompen. Als u masagekoppen laat inbouwen of een fontein wil plaatsen kan dit regelbaar debiet ook van pas komen.

HDB Pools luistert naar al uw wensen

-Wij plaatsen een onderhoudsvriendelijke technische insallatie die naar uw noden wordt ontworpen en afgesteld-