Renovatie Van Zwembaden

____________

Esthetische renovatie

_________

Aan goedkope zelfbouwpakketten kun je nagenoeg niets renoveren. Een andere boordsteen of vernieuwde filterinstallatie lukt nog wel maar daar houdt het op. Na zo’n tien jaar zijn dit type zwembaden versleten.

Bij een monoblok bad kun je heel wat elementen vervangen:  het rolluik, het aandrijfsysteem, de pomp en filters of de boordsteen. Het bijplaatsen van extra elementen zoals massagejets, borrelplaten of trappen is niet mogelijk.

Wil je je bouwkundig bad renoveren dan kun je alle kanten uit: een extra skimmer, een verhoogde waterlijn, een nieuwe liner of mozaïektegeltjes, een nieuwe trap of de bestaande treden verbreden, fonteinen of inlaten toevoegen, de boordstenen vervangen…

Wil je meer comfort?
Wat dacht je dan van een massagebank of borrelplaat? Of een ligvlak dat dienst doet als zonneterras?

Energiebesparende renovatie

_________

Door de stijgende water-, gas- en elektriciteitsprijzen denken steeds meer mensen bij het renoveren van een zwembad ook aan energiebesparende ingrepen. Dat kan gaan van kleine aanpassingen zoals het vervangen van gewone zwembadverlichting door moderne, energiezuinige LED-verlichting tot het plaatsen van groene energiebronnen.

HDB Pools stelt bij een grote renovatie sowieso voor om ook de leidingen volledig te vernieuwen én te isoleren.

Daarnaast zijn er nog andere groene mogelijkheden zoals de kuip isoleren, een warmtepomp of zonnecollector plaatsen of een traditionele rolluikafdekking vervangen door solarlamellen die de warmte veel langer vasthouden. 

De meeste groene investeringen kosten in eerste instantie meer. Pas wanneer je de eindfactuur van je energieleverancier bekijkt, word bevestigd dat het de investering meer dan waard is. 

Overweeg je een renovatie?  Neem dan zeker contact met ons op.

Wij komen langs en stellen vrijblijvend een renovatie-offerte op.  Vooraleer we aan de slag gaan met de echte werken, krijg je 3D-ontwerpen te zien over het resultaat zodat je perfect weet hoe het zwembad er na de renovatie uit zal zien. 

Starten met een renovatietraject ?

Bij een afgewerkt verbouwingsproject garanderen wij een bouwkundig duurzaam resultaat dat esthetisch bij alle wensen van de klant aansluit.